måndag 27 maj 2013

Sovrumsgardiner


Jag ska försöka få liv i bloggen, det har blivit en paus igen.
Några har undrat om något speciellt har hänt, men det har det inte. Jag har bara haft så dåligt med inspiration. Det känns fint att ni saknat mig i bloggvärlden. Tack!

Här i norr har varit många soliga dagar, löven har börjat komma på träden och det grönskar. Det går så fort när det tar fart.Här är en bild på nya sovrumsgardiner i vitt spetstyg.
Jag hade ju köpt ett par andra gardiner tidigare, när jag skulle fålla upp dom klantade jag till det. Jag höll på med att klippa, nåla upp dom i pauserna mellan ett tv-program.
När jag sen samlade ihop de avklippta bitarna ser jag att det är tre bitar ........från två gardiner. Jag hade klippt av samma gardin två gånger! Det var inte lite heller, utan två bitar a 25 cm, alltså en halv meter på den ena gardinlängden. Jag blev väldigt besviken, provade sy tillbaka ena biten, men blev inte nöjd med resultatet. Det fanns inga likadana gardiner att få tag på.

De här gardinerna som nu hänger i sovrummet har jag köpt tyget på metervara på Tygklippet, vår lokala tygaffär som även säljer mycket fint pynt.
Jag har fått hjälp att sy längderna, har bara fållat upp dom själv. Nu mätte jag noga så det inte skulle bli en miss igen. Jag har aldrig gillat att sy, äger inte ens en symaskin.


Jag blev jättenöjd med dessa gardiner som passar så fint till sommaren.

12 kommentarer:

 1. Hej igen! Kul att få ett livstecken ifrån dej! Så tokigt det kan bli med en sax! Jag har klantat mej med den ett antal gånger ska du veta. Jag brukar alltid få ångest innan jag sätter saxen i ett fint tyg! Din gardin är jättevacker och jag satte blicken på din vackra lampskärm! Ha det så bra! Kramar från Finas mammis

  SvaraRadera
 2. Oj oj...så tokigt det kan bli..har hänt något liknande för mig:))..men vet du, då sydde jag kuddar och annat av tyget.
  Jättekul att du är tillbaka! Nu vill vi se allt vad som hänt sedan sist både i stugan och hemma!
  KRAM
  Carina

  SvaraRadera
 3. Roligt att du är tillbaka!
  Kan bli så ibland............att man ledsnar på bloggandet. Då får man ta sig en paus och så får man lust igen.
  Hemskt när man gör sådana fel, kan jag säga att jag gjort många gånger och man blir lika arg varje gång och lovar sig själv att aldrig mer sätta sig vid en symaskin!

  Ha det gott.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Hej vännen! Jag har saknat dig!
  Så fint det blev med gardinerna. Jag är inte nån vän med min symaskin men vi träffs ibland. Vissa gånger går våra möten bra, andra gånger mindre bra... ;)
  Åh så härligt det är nu när det grönskar och gror. Vi har dessutom haft fint väder länge. Hoppas det fortsätter...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Heeej, du är saknad!!!
  Fint det blev med dina spetsgardiner, jag har oxå satt upp spetsgardiner nu, det ser så fint ut när man har fönstret öppet och det fladdrar i dem..;-)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Härligt att du är tillbaka, har saknat dig!
  Kram♥

  SvaraRadera
 7. uh det låter som något jag också skulle kunna göra! Jag är livsfarlig med en sax i näven, ändå envisas jag med att sy och greja. Jag antar att jag försöker komma över min skräck och det mesta har gått bättre sedan jag skaffade en riktig vänstersax. Dina gardiner är jättevackra och precis som min mamma tittade jag på den söta lampskärmen! Vilken tur att det bidde några gardiner till sist även om det inte blev som du tänkt dig från början. Kram!

  SvaraRadera
 8. Tack för de fina orden som du skrev hos mig....du är alltid varmt välkommen att kika in....=)
  Här fanns det också mycket att titta på....kul !!!
  Väldigt fina gardiner...!!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 9. vilka snygga gardiner & blommor:))Paus för mig med,har glömt bort bloggandet.Jag ska skärpa mig:)) ha en bra dag//jejje

  SvaraRadera
 10. Roligt att du är tillbaka!
  Har saknat dig♥
  Kramen♥

  SvaraRadera
 11. hej :) vad roligt att du är tillbaka igen
  vilken dundertabbe du gjorde med gardinerna :( men det är lätt hänt
  jättefina sommargardiner :)
  kramar

  SvaraRadera
 12. Oj vilken miss... Men det var nog för att du inte var nog koncentrerad. Sånt skulle jag oxå kunna göra.

  SvaraRadera