fredag 19 oktober 2012

Förändring på gång


I går var en dag som vi väntat på ett tag ............
Vi hade en besiktningsman på besök . Han inspekterade vårat hus i tre timmar .
Av vilken anledning kanske ni undrar ? !
Jo det är så att vi ska sälja huset och flytta till en lägenhet !!

Jag har inte skrivit om de planerna tidigare eftersom vi inte visste om det blir av ännu .
Jag har haft de planerna lite längre än min man , men nu vill han också sälja .

Eftersom jag är sjukpensionär och inte orkar greja så mycket i huset och på tomten så har jag länge kännt att det skulle vara lättare med en lägenhet .
Peter får dra ett tungt lass med all snöskottning , trädgårdsarbete och underhåll av huset . Plus mycket av städningen .

Nu när vi har stugan och kommer att tillbringa mycket tid där så var beslutet att sälja huset inte svårt .
Vi har bara Sara hemma nu , alla stora barnen har eget boende .

Av en slump dök "rätt köpare" upp . Vi hade inte annonserat om försäljningen .
Besiktningen i går var ok . Inga större fel eller brister . Bara några påpekande om detaljer som kan förbättras och är normalt i ett äldre hus .
Nu har köparna bestämt sig för att köpa vårat hus och vi är överens .

Det som var bra med dessa köpare är att vi får ta över deras lägenhet .
Det är svårt att få lägenheter här nu men ett byte vid husköp är ok .
Lägenheten är jättefin , helrenoverad för två år sen . Den är i ett tvåfamiljshus . I Koskullskulle , så jag kommer vara "MARIA I KOS "  i alla fall .
Så småningom vill vi flytta till Gällivare , mer centralt men det är en bra övergång att bo i den här lägenheten och i lugn och ro invänta rätt objekt .

Det känns jättebra . Men såklart kommer det bli jobbigt att flytta . Vi har ju bott i huset i 31 år . Mycket har hunnit samlas i bodan och i skåp . Så nu måste vi börja rensa !

Det blev ett långt inlägg ! Hoppas ni orkade läsa ;)

                                                 ♥♥ HA EN FIN KVÄLL ♥♥

12 kommentarer:

 1. Men vad bra att allt löste sig så snabbt:)
  Förstår att det känts jobbigt med alla måsten när det gäller huset, det görs ju inte av sig självt!
  Sen är det ju tur att ni har stugan...
  Ha en fin kväll!
  Kram♥

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att flytta!! Mycket att stå i nu förstår jag.. Ibland funderar vi också på att sälja och flytta mennvi pratar om att dra söder ut , man vet aldrig vad framtiden utvisar.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis vad roligt! Och spännande!
  Jag vill också sälja vårt hus, men inte mannen.. så det blir nog en lång process ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja 31 år är en lång tid och det blir många minnen. Men tur ändå att det känns bra att flytta och att ni valt det själv för annars hade det ju blivit hemskt. Det är tungt att bo i hus när inte båda är ok. Och så slipper man dåligt samvete för allt man inte kan hjälpa till med. Vilken tur att ni kunde byta med dem. Nästa gång ni flyttar har ni rensat ut så mycket onödigt att den flytten går mycket lättare :)

  Kram och trevlig helg!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Vilket stort steg ni tar i ert liv. Som du säger, vi har bott i vårt hus i 31 år..!!! Vi tyckte vi var "vågliga" och flyttade i från "vårt" område efter 23 år TILL ett hus... Inget svårt beslut så det är nog så ni känner, som vi kände när vi flyttade...:-)

  Ja, det blir väl till att rensa i röran..;-) Helgen är räddad..!!!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jösses vilka förändringar i livet, och efter 31 år..men också SPÄNNANDE och INSPIRERANDE att flytta. Ett litet flerfamiljshus låter jättemysigt! När du skrev om detta började jag tänka på hur mycket jag själv flyttat..ett hus på landet i 20 år(skilsmässa)flytt till lägenhet i stan(vantrivdes)vidare flytt att hyra ett litet 1700-talshus(stormtrivdes)ny kärlek och så dök blockethuset upp!
  Lycka till med allt..och kul att följa er flytt!
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
 7. ett jättesteg att ta när man boat sig och haft huset så länge, det är ungefär lika länge som vi har haft vårt hus, men huvudsaken att det känns bra både för dig och din man
  när blir flytten av? före jul allaredan? jo, att flytta är jobbigt, hoppas att ni får ordentlig hjälp
  bamsekramar vännen

  SvaraRadera
 8. Det känns konstigt när ni ska flytta. Hoppas ni trivs på nästa ställe. Blir det innan jul eller nästa år. Ha en härlig helg kram

  SvaraRadera
 9. Men oj,vad spännande:) är lite avis på er att ni fått tag i lägenhet:)Mycket att flytta och röra i, allt ska ju genom händerna,men oj,så kul:)Lycka till:)

  SvaraRadera
 10. Oj, då har du mycket att göra framöver....

  SvaraRadera
 11. Ett stort steg och väl genom tänkt, så det blir nog jätte bra. Bara ni kommer på plats :)
  Tänk vad länge ni bott där...innan vi tig det mindre huset på gården hade jag bott 15 år i vårt stora hus...det längsta jag bott nånstans. Fast det huset vill jag också sälja nu, trivs bra i det mindre :)
  Lycka till med allt,
  kramar Sussi

  SvaraRadera
 12. Det gäller nog att börja röja på studs då.. kan tänka mig att ni har samlat på er en hel del.. Vi har haft "turen" som flyttat ngr ggr.. men nu har vi bott här sedan 2000. & det känns som om vi skulle behöva röja väldigt väldigt mycket för att kunna flytta ;-)

  Tror säkert ni tar rätt beslut :-) Vi valde för när vi flyttade sist att lämna trädgård bakom oss. Jag har helt enkelt inte kroppen för att sköta en trädgård tyvärr & man kan ju inte slita ut männen hel, de ska ju hålla länge... :-)

  Hoppas ni kommer att trivas i ert nya boende :-)
  KRAM

  SvaraRadera