torsdag 4 september 2014

Så här bor vi
När man går in i vår lägenhet går man först in i en vanlig trappuppgång och går uppför trapporna eller åker hiss en våning upp. Där går man ut genom en dörr till en "takterrass". Det finns fyra lägenheter där.


Vår dörr är den första, vi går alltså in utomhus, typ en loftgång. Det är skönt för man hör ingenting från trapphuset. Köksfönstret är på sidan om dörren. Jag har satt träjalusier i fönstret som insynsskydd.


Här kommer man in i vår pyttelilla hall och hamnar nästan direkt i köket. Vi har Davids gamla köksbord där.


Det är ljust och ett okej kök tycker jag. Dåligt att det är kolfilterfläkt, den fungerar inte lika bra som en vanlig. Och liten kyl och frys. Vi måste skaffa en till frys.


Här ser man från hallen mot vardagsrummet. Där mattan längre bort på bilden är går man upp till övervåningen till vänster. Tre sovrum och badrummet finns där.
Jag visar mer bilder sen från de andra rummen.

I dag har jag lagat makaronpudding till middag. Sara har sagt flera gånger att hon vill ha det så i dag var hon nöjd.
Det är blåsigt och kallt ute, kommer några regnstänk så jag håller mig inomhus, blir bara snabbrastningar av Ludde.

5 kommentarer:

 1. Vad fint ni bor :-)
  Trivs ni bra?

  Vad glad jag blev när jag läste att du börjat blogga igen :-)
  Självklart fortsätter jag att följa dig!!!

  Makaronipudding är inte dumt. Helst med rivna morötter till...
  Vi har haft jättefint väder idag o det ska nog bli ganska fint de närmaste dagarna :-) så man får passa på att njuta :-)

  Ha en fin kväll!
  Kram ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du är tillbaka i blogglandia!

  Gällivare är en av de vackraste platser jag vet, näst efter Ö-vik. ;) Vi har (golden)hundvänner som bor där. Har varit och upplevt 10 minuters dagsljus men även upplevt midnattssolen när vi vandrade på Dundret.

  Så fint och ljust ni har det i lägenheten.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Varför flyttar man till Gällivare? Nyfiken i en strut :)

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ruth!
   Jag har bott hela mitt liv i Gällivare kommun. Vi har nu flyttat in till stan. Har tidigare bott 1 mil utanför och alltid varit tvungen till att ta bilen vad vi än skulle göra. När barnen var små var det fint att bo så men nu har vi bara minstingen 17 år hemma och detta passar oss perfekt nu.
   Maria

   Radera
 4. Hej! Hittade hit till din trevliga blogg när jag googlade något om hamstrar :) Har ni kvar er lilla hamster? Vi ska nämligen också köpa en hamster; 10-åringen vill så gärna ha ett husdjur :)

  SvaraRadera