lördag 21 januari 2017

Hem ljuva hem


Det har varit mycket flyttande i vår familj de senaste åren. Ni som har läst min blogg länge har ju fått ta del av detta flera gånger. Våra barn Hanna och David har bytt bostad ett antal gånger. Jag, Peter och Sara har flyttat tre gånger sen 2012.
Vi bodde i vår villa i Koskullskulle i 31 år. Sålde den och har bott i tre lägenheter efter  det.
Målet var att bo där vi bor nu. Men jag har hela tiden känt att jag ångrar att vi sålde villan. Får ingen hemkänsla i lägenhet. Det är mycket jag saknar med att ha ett eget hus. Det är inget man kan veta förrän man gjort misstaget att sälja.
Vi sålde huset för att vi hade skaffat stugan. Men tiden man tillbringar i sitt hem är ju en stor del av året och att bara längta efter stuglivet fungerar inte.
Peter har haft lättare att anpassa sig men jag är ju hemma hela dagarna och det är så viktigt att må bra i sitt hem.
Vi betalar jättehög hyra här i lägenheten, det är inte värt pengarna. Man kan bo billigare i ett hus.


De senaste 1 1/2 året har vi varit spekulanter på massor av hus och bostadsrätter. Varit med i många budgivningar. Vi fick även möjligheten att köpa tillbaka vårt gamla hus 2015, men det ville inte Peter.
Vi har ägnat massor av energi till detta. Många känslor av förhoppningar och besvikelser. Mycket planerande och räknande.

Men så plötsligt dyker en passande bostad upp, rätt säljare och köpare möts och det kan gå snabbt från visning till köp :)


I går har vi skrivit kontrakt på ett hus!! Så nu är det dags att packa flyttkartonger igen.
Ett litet radhus på 91 kvadratmeter. Ett radhus känns som ett mellanting mellan villa och lägenhet.
Huset ligger nästan lika nära stan som vi har nu. Viss renovering behövs men mest tapeter, golv och målning. Inte dyra grejer som kök och badrum, de är helt ok.
Den 24 februari får vi tillträde till huset. Det känns så roligt och spännande att börja planera hur vi ska fixa till det. Peter är händig och vill helst göra renoveringsarbetet själv, inte anlita hjälp. Han tänker renovera lite innan vi flyttar in.

Nu kommer nog bloggen handla mycket om detta.
Jag är så glad men är lite chockad ännu. I går kändes det helt overkligt att vi får den här möjligheten till ett nytt boende.

6 kommentarer:

 1. Hahaha! Jag skrattade till lite då jag läste om att det är flytt på g igen! Men jag förstår dig och gläds med dig!:-)
  Jag är inte heller någon lägenhetsmänniska. Visst, det är många gånger tufft, ibland för tufft att bo i hus och med allt vad det innebär men än så länge går det. Dock är vi medvetna om att vi en dag tvingas lämna det här.
  Vi vill inte bli beroende av att barnen gång på gång ska komma och hjälpa till med allt möjligt.
  Radhus tycker jag låter som ett perfekt alternativ! Då har du ju fortfarande en liten tomtplätt att ta hand om! Så där lagomt mycket. Dessutom har ni ju sommarstugan så det blir nog jättebra!
  Jag ser fram emot de kommande inläggen med er nya bostad!
  Lycka till Maria!
  Kram ♥ / Maria

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Så roligt att ni har hittat ett hus som känns rätt.
  Ska bli kul att se det sen.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Nämen, vad läser jag? Ni är då sannerligen inte rädda för att flytta på er! Men helt rätt, man ska agera då det inte blev som tänkt, hemmet är viktigt.
  Alla är inte lägenhetsmänniskor. Jag har varit med om att äga tre hus, ett åt gången förstås, men som ensam, då är det enkelt med en liten lägenhet.
  Ska bli kul att följa er nu till det nya radhuset.

  Skyltsöndagskram med grattis i 💗

  SvaraRadera
 4. Grattis! Så roligt att ni hittat ett boende som ni kan trivas med. Vi tycker det är skönt att ha flyttat ifrån radhuset vi bodde i. Vi bor i ett bostadsrättsradhus nu och det känns så bra. Vi kan fortfarande fixa som vi vill här inne och har en liten trädgård, men slipper det stora ansvaret som eget hus innebär. Ska bli roligt att följa er flytt och att se ert nya boende!
  Kram ❤❤❤

  SvaraRadera
 5. Grattis till ert nya hem! Hälsningar från Kjell & Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hemmet ör viktigt man trivs i, och när du är hemma mer pågrundav att du har din fibromyalgi att tampas med varje dag 24 timmar om dygnets.
  Är det lycka för dig då.ni hittat ett hus.
  Tror radhus blir perfekt.
  Kram ♥ / dotter Hanna

  SvaraRadera