måndag 30 januari 2017

Lingonsylt


I dag har jag kokat lingonsylt. Det känns bra att ha lingon i frysen, ta fram en påse och koka egen sylt.


Det fanns så mycket lingon i skogen vid stugan i höstas. Peter har plockat så mycket så det räcker hela året.



Så här glad var han över sina egenplockade lingon. Han sitter på altanen och rensar dom.


Jag har ätit en lat middag, värmde bara en paj som jag åt med grönsaker. Den här Leif Mannerströms paj är god och mätt blir man. Peter jobbar eftermiddag och Sara också så dom äter på sina jobb.

2 kommentarer:

  1. Jag h ar också haft på det viset. Med massa bär i frysen och tagit fram efterhand och gjort sylt och saft. Underbart!
    Lingon är bland det bästa i syltväg, faktiskt, det kan man ha till allt!
    Måndagskram 💚

    SvaraRadera
  2. Åh, va´ jag längtar efter lingon.
    We har cranberries, som är nästan som lingon,
    men det finns ingenting som ÄKTA SVENSKA lingon.
    Det är var Ruth i Virginia tycker. :)

    SvaraRadera