tisdag 31 maj 2011

Regn och nya gardiner



I dag har det inte hänt så mycket . Det bara regnar och regnar och regnar ...........

Jag har varit på stan , köpte gardiner till köket . Det är hissgardiner i ett svart-vit rutigt tyg  , färdigsydda med band som man knyter . Får visa dom sen när jag hängt upp dom.

Det blev ett kort inlägg i dag sista dagen på Maj månad .

måndag 30 maj 2011

3: an lämnar boet

Snart ska David flytta hemifrån . Han ska hyra en lägenhet i stan i Gällivare. En etta med kök som han får hyra i andra hand av en kille i 6 månader. Det känns lite vemodigt men jag förstår ju att han tar erbjudandet . Han ser fram emot det , och det går säkert bra .

Vi har nyss varit och hälsat på Peters jobbarkompis med sambo . Dom ska snart bli föräldrar så nästa gång vi hälsar på där så har dom en baby . Dom har fått våran gamla spjälsäng som nu stod bäddad och klar att ta emot den nya familjemedlemmen .

I dag fyller min äldre lillebror år ( min yngre fyllde ju nyss ). Ett stort GRATTIS  till Peter !! Ja han heter också Peter som min man . Han bor i Stockholm med sin sambo Marie .

På bilden är det jag och han , 1964 .

söndag 29 maj 2011

Mors dag



I dag är det alla mammors dag . Jag har fått gratulationer av alla  mina barn .
På dagen har jag varit till kyrkogården med en krukros till min svärmors grav  och tänt ett ljus .
Vi har fikat och ätit tårta . Min mamma med fästman , Hanna och Tommy har varit här .
Mamma fick en krukros av mig .





Dom röda fina rosorna och en MP 3 spelare fick jag av Hanna . Det passar ju bra med en sån på promenader . Så nu får jag lära mig hur den fungerar . Behöver säkert hjälp att ladda ner musik i den . Man kan tydligen fota med den också .

Hoppas ni har haft en fin Mors dag .

lördag 28 maj 2011

Avbokning



Vi har avbokat resan till Turkiet . Det känns inte så kul att resa nu när jag fått diabetesbeskedet . Visst vet jag att man kan resa med diabetes , men jag vill må bättre och lära mig mer om hur jag ska handskas med detta . Har fått en tid för läkarbesök igen för att prata om diabetes den 13 juni . Det hade då bara varit två veckor kvar till resan och jag känner att det är så snart . Tror inte jag hinner få någon ordning på blodsockret så fort . Vi får boka en ny resa senare när läget är stabilare . Man vill ju kunna njuta av sin resa och inte ha en massa ???? om hälsan .
Vi får hitta på något annat på semestern . Inte planera in något just nu . Vi har ju våran husvagn .......

Den här fina blombuketten fick jag av maken i dag , en Morsdagsbukett lite i förväg .

Ha en trevlig lördagskväll !

fredag 27 maj 2011

Min vinst


I dag fick jag boken i brevlådan som jag vunnit i utlottningen på Marias blogg . Tack ! Kika gärna in på hennes trevliga blogg , hon skriver om sin stora familj och vardagslivet som jag gillar att läsa om . Fina bilder visar hon också. ( Så är det ganska lustigt också att vi heter nästan likadant både för och efternamn , hon har bara lagt till löw på efternamnet.)



Jag har köpt en halskedja för ett presentkort jag fått av Hanna för fyra år sen ! Det var på tiden att använda det , har ett till som jag fick för två år sen som jag får använda en annan gång. Hjärtat som man hakar fast i kedjan hade jag sen tidigare men det är samma märke på dom så det passar fint ihop . De var min kompis Eva som tipsade mig om att det fanns kedjor  i det märket som heter Våga på guldsmedsaffären här .
Har lagt ett värme ljus bredvid för att ni ska få en uppfattning om storleken . Bilden blev lite suddig .


Jag har nyss duschat Ludde så nu är han fräsch . Han börjar bli långhårig igen , pälsen växer så snabbt . Här på köks-soffan gillar han att stå och kika ut genom fönstret .

torsdag 26 maj 2011

Hemma



Nu har Sara och Peter kommit hem från Göteborg . Resan gick bra och tåget kom i rätt tid . När dom for dit  var det 4 timmar sent . Ludde blev överlycklig när han såg sin husse . Han har varit så lugn och lite "låg" när dom varit borta men nu följer han efter Peter hela tiden . ( Ja det är klart jag är ju också glad över att ha dom hemma igen ).

Jag har gjort köttsoppa till middag , det var gott .

På kvällen har Hanna och Tommy varit här .

Nu har jag fotat skorna och skylten jag köpte i går . Blommorna i korgen blommar dåligt , det är så kallt här ännu .

onsdag 25 maj 2011

Jag har vunnit


I går när jag läste bloggar på kvällen blev jag så glad när jag gick in på Marias blogg .  Jag har deltagit i en utlottning av böcker hos henne , och jag var en av tre vinnare som får en bok. Tack !!

I dag har jag ( förutom lämnat 6 rör blodprover ) varit på stan . Jag köpte nya skor , ett par svarta tygskor typ som Converse men inte äkta märket .  Kan inte visa någon bild på dom eftersom  kameran är på vift ännu .
 Köpte en liten vit välkommenskylt i trä som var på en pinne som jag stack ner i korgen med blommorna ute på bron.

Nyss har min kusin ( hon i gungstolen ) med sambo varit här och hälsat på .

Bilden är tagen i hallen , det är en fejk blomma men den ser ganska riktig ut tycker jag.

tisdag 24 maj 2011

Inte bra


Det blir enformiga inlägg nu om detta blodsocker men det är inte så mycket annat jag har haft för mig än varit på vårdcentralen känns det som . I dag var jag på läkarbesöket . Det var inte p.g.a blodsockret jag bokade en tid utan för att jag mår inte bra , är så trött och mycket värk , en kontroll av kolesterolvärdet , blodtrycket m.m som jag redan har besvär med . Så det här med blodsockret är ju en  " ny " sak för mig.
Eftersom långtids-sockret också var för högt  + de två tidigare proverna så är det diabetes .  Tråkigt men det är bara ta tag i det. Ska igen och lämna en massa olika prover i morgon  och få en ny tid hos läkaren , ett en timmes diabetesbesök så  snart som möjligt .
Som om inte det räckte så har jag nog något reumatiskt också , visade en bula jag fått på pekfingret när jag ändå var där . Den har jag haft sen i höstas och den gör ont men eftersom jag har mina gamla krämpor tänkte jag att det hör väl till .
Så det känns lite jobbigt just nu att ta in detta.

Saknar Sara och Peter som varit borta sen förra onsdagen . Men i morgon sätter dom sig på tåget och kommer hem på torsdag.

Bilden på Ludde är från en promenad med husse i oktober . Han ser så rolig ut när det blåser så mycket så öronen lyfter.

måndag 23 maj 2011

23 Maj


I morse var jag och lämnade ett nytt blodprov på vårdcentralen för att kolla om blodsockerhalten fortfarande var hög , tyvärr var den det . I morgon ska jag till läkaren på eftermiddagen .

I dag är det 4 år sedan min svärfar dog . Jag har varit till kyrkogården med en liten pensékruka och tänt ett ljus i lyktan . Man kan inte plantera andra blommor här ännu , det kan vara kallt på nätterna. Men penséer tål ju frost .

söndag 22 maj 2011

Min gungstol




I dag får det bli ett inlägg om min gungstol som står i vårat vardagsrum.
 Den har tillhört min farmors släkt . Jag har fått den av min farbror som inte hade plats för den när dom flyttade och hans barn ville inte ha den . Den är ca. 70 år gammal . Färgen är orginal , man ser hur nött den är på armstöden där många händer vilat under åren . Tyget är såklart nyare .
Den nedersta bilden är tagen för 49 år sedan . Det är jag som står bredvid samma gungstol , min farfar håller min kusin Ewa i famnen. Jag har fotat av bilden från hennes album.
Jag tycker om gungstolen . Det är lite speciellt när man vet att den varit i släkten så länge.

lördag 21 maj 2011

1. 47 och ett boktips


GRATTIS till Peter som har sprungit Göteborgsvarvet 21 km i dag . Han var jättenöjd med loppet som han sprang på 1 timme 47 minuter. Emil deltog inte , jag trodde han skulle springa men han tyckte att han inte tränat nog med löpträning . Bilden är från förra årets lopp . Då jobbade Emil med Göteborgsvarvet , det är han på cykeln.

Jag har nyss läst  Marie Jungstedts kriminalroman Den farliga leken . Det är hennes åttonde bok om kommisarie Anders Knutas som utspelas på Gotland och i Stockholm inom modellvärlden . Jag gillar hennes böcker , deckargåtan varvas med lite vardagsliv.


Ha en trevlig lördagskväll !  Nu blir det bloggläsning sen TV-soffan med Ludde .

fredag 20 maj 2011

Blodprov och buffé



I morse var jag på vårdcentralen och lämnade blodprover . Nu var det länge sen jag gjorde det , brukar kolla en eller två gånger per år , äter mediciner mot höga kolesterolvärden . Dom får man inte svar på direkt , men blodsockret kollas också och det får man svar på . Det visade alldeles för högt så nu måste jag lämna ett nytt prov på måndag morgon för att se om det var en engångsföreteelse eller om det är högt igen . Ska på ett läkarbesök på tisdag . När jag var gravid med sista barnet hade jag graviditetsdiabetes , och då sa läkaren att det kan komma tillbaka senare. Men jag får hoppas att det inte är så , tycker jag har nog med mina sjukdomar .

En av mina vänner ringde och frågade om vi skulle gå ut och äta i dag , hon hade läst på min blogg att jag var ensam och hennes sambo skulle bort . Det var ett mycket bra förslag . Vi har varit och ätit en italiensk buffé som var jättegod . Tack Liz-Marie för ett trevligt sällskap och att du tänkte på mig !

torsdag 19 maj 2011

Side





Vi har bokat en resa till Side i Turkiet i sommar . Vi har varit två gånger i Turkiet , i Side och i  Marmaris .
Tyckte bäst om Side så vi åker tillbaka dit , t.o.m på samma hotell eftersom vi var så nöjda med det .( Bilderna har jag fotat av från dataskärmen så det är inte så bra kvalitet på dom . Är så dålig på att föra över bilder från andra sidor , enklare att fota av dom .)

onsdag 18 maj 2011

Lite tomt i huset

Jag har vinkat av Peter och Sara vid tåget kl. 13 , dom har en resa på 22 timmar till Göteborg . Det är ca. 150 mil dit . Men det går säkert bra , dom har bokat en egen liggvagnskupé . Blir borta till nästa torsdag . Känns lite tomt här hemma , bara jag , David och Ludde .( Och David är inte hemma så mycket ). Kameran har också följt med till Göteborg så nu kan jag inte lägga in nytagna bilder här på bloggen . Får ta av dom som redan finns. Min mobil har kamera men den har jag ärvt av Sara så den är gammal och finns ingen sladd till den att föra över bilder med till datorn.

Det är kallt här i dag , kom t.o.m några snöflingor i morse . Men det kanske är bra för det brukar pratas om att om det är kallt på Erikdagen så blir sommaren varm .

Bilden har jag fotat av ett gammalt foto . Det är min lillebror Kjell när han var 1 år. Han badar på min mormors gård i Haparanda. Hon bodde i ett stort hus. Men varken huset eller mormor finns kvar.


Lillebror han fyller år i dag så jag säger ett stort GRATTIS till honom . Han bor i Stockholm med sin sambo Birgitta.

tisdag 17 maj 2011

Väskpackning + sonens nya jobb





I dag är det packning av väskor här : Peter och Sara ska åka till äldsta sonen Emil som bor i Göteborg i morgon . Peter och Emil ska springa Göteborgsvarvet på lördag .

Ett stort GRATTIS  till Emil som fått ett nytt jobb ! Han ska jobba som platschef på  Sportlife i Borås . Dom öppnar en till anläggning där. Det blir ganska långa dagar för honom , han ska bo kvar i Göteborg och pendla , det är ca 6 mil dit . Men han kommer ju att få jobba med det han älskar så han är säkert rätt man för det jobbet.  (Titta gärna in på hans träningsblogg emilforss.se ).

måndag 16 maj 2011

Duktig sömmerska


När Sara kom hem från skolan i dag hade hon med sig dom här byxorna som hon har sytt i slöjden. Jätteduktigt ! Så fint sytt .

Det har regnat hela dagen här så nu börjar det bli grönt på gräsmattan .

Har inte gjort så mycket i dag . Lagat chili con carne till middag , det var länge sen vi åt det. Brukar äta det med nacho chips , gräddfil och sallad. Gott och enkelt att laga.

På kvällen var vi och hälsade på hos min kusin . Jag lånade några böcker av henne , hon läser också lika mycket som jag så vi brukar låna böcker av varandra.

söndag 15 maj 2011

Grillat


I dag är det inte lika fint väder som i går . Maken har grillat fläskfilé och jag gjorde i ordning tillbehören . Det var jättegott . Tänkte skriva grillpremiär som rubrik men vi har grillat hamburgare tidigare i veckan så det här var ju andra grillningen i år. Och många fler blir det .

Det gick ju jättebra för Eric Saade i går , en tredje plats . Röstningen var spännande. Men jag tyckte hans låt var bäst såklart.

I kväll är det visst en spännande hockeymatch som det pratas om här hemma , men jag är inte intresserad av det . Jag kan roa mig framför datorn i stället .

lördag 14 maj 2011

Solig lördag

Alla som har Blogger vet ju att det var problem i går med bloggarna . Men jag har läsare som har andra bloggar och dom som är utan bloggar också så någon kanske märkte att något var fel i går , det senaste inlägget försvann men kom tillbaka på kvällen men kommentarerna är borta. Nu verkar det fungera som det ska.






Jag fortsätter lite på pensé temat ( nu har jag lärt mig hur man skriver ett é på rätt sätt, det har alttid blivit ett mellanrum när jag skrivit t.e.x pense´er , ide´er , men nu kan jag : penséer ) Har planterat blommorna i den vita korgen ( köpt på Jysk ). Det blev bra. Satte en planta i en zink-kruka på vårat utebord också. Vi har bara det lilla bordet och stolarna framme nu. Vi har ingen altan , den rev maken för några år sen och eftersom vi tillbringat de senaste tre somrarna i husvagn i Piteå så har det inte blivit någon ny. I sommar ska vi inte ha säsongsplats med husvagnen så då blir det nog en altan.

Maken är och kollar på fotbollsmatch . När han kommer hem ska vi gå ut och äta på Thai restaurangen.
I kväll blir det att se på Eurovision song contest.

Ha en trevlig lördagskväll !

torsdag 12 maj 2011

Pense´er och kusinfika


I dag har jag och maken varit på stan och uträttat lite ärenden.  Jag har köpt mina första plantor i år : små mini pense´er . Tycker dom är så fina och tåliga , det kan ju bli kallt här ännu så jag väntar med andra blommor till senare. Gillar bäst den viol-liknande färgen . Ska plantera dom i en vit korg och ha dom på bron .

Vi var och fikade på ett cafe´ med min kusin och farbror med fru . Det var trevligt , vi satt och pratade länge . Åt en god räksmörgås .

Nyss har samma kusin med sambo varit här  , så vi fikade igen och umgicks.

onsdag 11 maj 2011

Vilodagar

Nu blev det ett avbrott i bloggandet några dagar. Det blir så ibland , tycker att jag inte har något att skriva om och ibland kommer ide´erna hur lätt som helst.

Jag har vilat mycket dom senaste dagarna, det är bara att lyssna på sin kropp när den värker.  Läser mycket , både böcker och tidningar. Jag har nog lite mani på att köpa inredningstidningar , just nu ligger tre stycken på mitt sängbord. Jag tycker det är så kul att läsa dom , få lite tips och ide´er. Kika på reportagen hemma hos folk , olika stilar m.m .

Fotade Ludde när han sitter på soffans armstöd och tittar ut genom fönstret på grannens hund i sin hundgård och den tittar på honom, men bilden går tyvärr inte att vända rätt väg så ni får väl vrida på huvudet.

fredag 6 maj 2011

Fredagsgodis



I dag har det inte hänt så mycket. Det har regnat hela dagen. Det enda jag har gjort är borstat hunden , tvättat kläder och gjort pizza till middag.

Nu blir det TV- soffan med godis.

Tavlan med godis har vi i köket . Den är målad av en kvinna som har en presentaffär här (vi har gått i samma klass på gymnasiet). Jag har fått den av min äldsta son som vann den i ett lotteri. Den gillar jag. På papperslappen på tavlan står det med skrivstil  "Jag unnar dej allt gott min vän"

Ha en trevlig fredagskväll !

torsdag 5 maj 2011

Dottern och sonen

Jag och Sara har nyss kommit hem från min mamma. Hon har färgat Saras hår. Jag kan inte göra det , är rädd att det ska bli fel så det är mormor som sköter den biten åt Sara. Hon valde en kopparröd färg , var lite oroliga hur röd den skulle bli men resultatet blev jättebra.



I dag fick David besked om att han fått ett jobb. Han hade redan fått ett sommar jobb på ett annat ställe men det här jobbet skulle han få börja på redan någon dag nästa vecka och hela sommaren. Det andra skulle han fått börja på i juli, så det är klart att han blev glad och tackade ja till ett längre jobb.  Visserligen har han haft tur och haft jobb nästan hela tiden efter jul, men nu får han börja med det han är utbildad till : borrare i gruvan.

onsdag 4 maj 2011

En glad hund





I dag bjuder jag på några bilder på en som är lycklig nu när snön har tinat bort och han kan springa omkring på gården , det var svårt att fånga honom på bild när han sprang , han är så snabb.
Förra året satt Peter upp ett staket runt tomten , det är perfekt för Ludde .
Till slut var han tvungen att vila efter bus med Sara och bollen . Han ligger ofta så med bakbenen sträckta bakåt , ser ganska roligt ut .

tisdag 3 maj 2011

Min vinst




I dag fick jag mitt hjärta som jag vunnit hos Marie i brevlådan. Det är jättefint , jag gillar det.
Sen känns det lite speciellt att jag vann det hos Marie, det är nämnligen hon som födde ide`n att börja blogga hos mig. Jag hade läst bloggar ett bra tag , fastnade och återkom till Maries blogg , kommenterade lite några gånger.
Tyckte att det hon skrev om var intressant , vardagslivet med sin stora familj, inredning, recept m.m . Sånt som jag också kanske kunde dela med mig av. Marie är min första bloggvän och genom henne har jag fått flera trevliga bloggvänner.
Hjärtat har jag hängt upp i fönstret i gäst- datarummet. Det kommer alltid påminna mig om bloggandet.
(Som vanligt när jag ska fota något i fönstret blir det inga bra bilder, provade dra ner persiennen men det blev nog ingen skillnad).

måndag 2 maj 2011

Våreld



Jag har nästan alltid en sån här blomma hemma :  köper man den på våren heter den våreld och på hösten höstglöd. Den är så fin med sina små blommor tycker jag. Håller ca. 1-2 månader hos mig, men eftersom det är en billig krukväxt är det bara att förnya när den gamla blommat färdigt.

Krukan som blomman står i är en som betyder mycket för mig. Jag fick den av min svärmor (som inte finns hos oss sen 20 år snart 21 år sen) .Kommer ihåg att jag tyckte den var så fin hos henne , och en dag kom hon med den till mig fylld med blommor hon plockat i sin trädgård. Jag gillar den ännu jättemycket.

söndag 1 maj 2011

Inlägg nummer 100 !!

Det här är mitt 100.e inlägg. När jag började blogga i Januari kunde jag inte tänka att det skulle vara så roligt , att jag skulle bli en sån "datanörd" som fastnar vid datorn. Att jag skulle få bloggvänner som vill läsa det jag skriver om . Vissa dagar känns det mindre inspirerande , men som det känns nu så blir det nog 200 , 300 .............. inlägg till.

I går var vi ju bjuden till vänner på en jättegod trerätters middag , det var precis som i TV-programmet  "halv åtta hos mig".
Till förrätt fick vi en rostad toast med skagenröra och räkor.
 Varmrätt en mustig köttgryta med ris , sallad , bröd.
Och efterrätten var efter ett recept från just ovannämnda program. Vet inte vad den heter men på det frusna i glaset som hade glassliknande smak var det lite kakaopulver, snabbkaffepulver, vaniljsocker och ett äggskal som innehöll en skvätt konjak som skulle hällas över  och blandas ihop. (äggskalet kastades bort).
Trevliga människor till det och kvällen var toppen !!